Boomverzorging

Sinds de start van het bedrijf in 2003 zijn de gebroeders Hooijer actief op het gebied van boomverzorging waaronder het kappen, zagen, versnipperen en frezen van bomen.

Onze opdrachtgevers zijn gemeenten, landgoedeigenaren, provincies, woningstichtingen en particulieren.

Uw contactpersoon voor boomverzorging

Karel Hooijer

Maaiersweide 29

3437 DJ Nieuwegein

tel. 06 - 29 07 23 53

Zaag- en klimwerkzaamheden

De gebr. Hooijer kunnen bomen zagen op alle denkbare locaties, moeilijk te bereiken plaatsen zoals bijvoorbeeld midden in een woonwijk is voor ons geen probleem. Bomen worden verwijderd door eerst te klimmen en de takken af te hangen of waar mogelijk direct af te zagen.

Snoeiwerkzaamheden

Voor het uitvoeren van de snoeimethoden hebben wij de expertise in huis.

Begeleidingssnoei

Het begeleiden van jonge bomen tot de volwassen fase door middel van snoei. Hierbij wordt onder andere gelet op takstand, dubbele top en opkroonhoogte.

Onderhoudssnoei

Snoeien van volwassen bomen met handhaving van de kroonvorm. Hierbij worden slecht of dode takken verwijderd en wordt de kroon uitgedund.

Kandaleren en knotten

Kandaleren is een snoeitechniek, waarbij de takken van een boom afgezaagd worden waardoor de boom het uiterlijk van een kandelaar krijgt. Deze methode wordt toegepast om de boom klein te houden en meestal na 4 of 5 jaar zal dit worden herhaald.

Klimtechniek

Door middel van gecertificeerde klimlijnen verschaffen wij ons toegang tot de kroon. Hierdoor kunnen wij op een veilige en vakkundige manier werken.

Op moeilijk bereikbare plaatsen kunnen wij de bomen ook vellen met behulp van een telekraan. De kraan tilt de boom in zijn geheel of in gedeelten op en wordt waar ruimte is neergelegd. Dit is een goede optie wanneer er niet voldoende beschikbare ruimte is voor het vallen van de stam en takken.

Waar de hoogwerker stopt, begint het werk van de gebr. Hooijer!


Takken versnipperen

Ter plaatse kunnen de takken worden versnipperd met onze versnippermachines.

De gebr. Hooijer hebben ruime ervaring in het versnipperen van takken. Wij beschikken over de juiste materialen en machines voor het afvoeren van uw snoeihout.

Stobben frezen

Om de achtergebleven boomstobben uit de grond te halen wordt gebruik gemaakt van onze stobbenfrees. De gebr. Hooijer beschikken over een zelfrijdende stobbenfrees deze is handig voor met name kleine (particuliere) tuinen. Het houtafval ruimen we op, zodat de grond er weer netjes bij ligt.

Voor grotere stobben beschikken de gebr. Hooijer ook over het juiste materiaal.